Kaarsen stylen in huis: 3 decoratietips

Kaarsen stylen in huis 3 decoratietips-min

De winter mag dan wel voorbij zijn, maar de kaarsen hoef je als het aan ons ligt nog niet uit het interieur te halen. Kaarsen zorgen voor een stukje extra gezelligheid in huis, ook in de lente. Stompkaarsen, lange dinerkaarsen of exemplaren in een bijzondere vorm: het staat niet alleen leuk in je woning, maar het zorgt ook voor een heerlijk ontspannen sfeer in huis. Maar hoe zet je ze neer? En hoe combineer je meerdere kaarsen met elkaar? Kaarsen stylen in huis wordt nog leuker met deze drie decoratietips. 

Mixen en matchen

Het leuke aan kaarsen is dat je ze op heel veel verschillende manieren kunt combineren. Je kunt er dus ook heel goed meerdere bij elkaar neerzetten. Kies bijvoorbeeld voor kaarsen met verschillende hoogtes. Dit ziet er net iets leuker uit dan allemaal kaarsen van dezelfde hoogte. Heb je deze eventjes niet in huis? Laat dan de ene kaars iets langer branden dan de ander. Zo creëer je vanzelf kaarsen van verschillende hoogtes. Wissel ook af met dikke en dunne exemplaren. Kies bijvoorbeeld voor een leuke dinerkaars in een fles en zet hier een dikke stompkaars bij. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Kies de juiste kandelaar

Niet iedere kaars heeft een kandelaar nodig, maar soms geeft het toch nog een beetje meer sfeer aan de ruimte. Een kandelaar is de perfecte eyecatcher in huis. Maar een eyecatcher is toch vaak een groot object? Dit hoeft helemaal niet. Accessoires, zoals kandelaars, kunnen heel goed dienen als eyecatcher. Zet bijvoorbeeld een grote glazen kandelaar in dat ene hoekje die je eigenlijk een beetje vergeten bent. Of zet een moderne zwarte kandelaar in de vensterbank. Bovendien zijn kandelaren perfect om mee te combineren. Door verschillende kleuren en stijlen met elkaar te combineren, creëer je sfeer en gezelligheid.  

Kaarsen stylen op een dienblad

Zoek je naar een geschikte plek waar je je leukste kaarsen kunt neerzetten? Vaak heb je wel een vensterbank of kast waar je een aantal kaarsen kwijt kunt. Maar hoe zorg je ervoor dat het een geheel wordt? Kaarsen stylen doe je zo:

  • Op een dienblad 

Als je meerdere kaarsen bij elkaar wilt combineren, is het vooral leuk om deze bij elkaar op een plateau of dienblad te zetten. Een houten dienblad is perfect.

  • Bijzettafeltje

Heb je nog plek voor een klein bijzettafeltje in huis? Haal een tafeltje speciaal voor je kaarsen in huis. Zo zorg je dat ze nog meer tot hun recht komen en creëer je een gezellig hoekje.

  • Schaal

Nog een leuke manier om je kaarsen te tentoonstellen is met een grote schaal. Deze zet je bijvoorbeeld op de eettafel neer en haal je gemakkelijk weer weg als het in de weg staat.