Hangmat met standaard om heerlijk in te relaxen

Hangmat met standaard om heerlijk in te relaxen-min

Ga je op zoek naar een nieuwe meubelstuk waarin je lekker kan ontspannen? Naast in de relaxfauteuil kan je er ook voor kiezen om een relaxte hangmat in huis te halen. Mensen die dit in huis hebben zullen beamen dat dit een ontspannen effect kan hebben. We geven je hier graag wat informatie over. Waar de hangmat precies vandaan komt en hoe je deze het best kan toepassen om zoveel mogelijk te ontspannen.

Waar komt de hangmat vandaan

Het is niet exact bekend bij de hangmat vandaan komt maar naar alle waarschijnlijkheid komt deze uit Midden- of Zuid-Amerika. Er zijn namelijk twee belangrijke soorten te onderscheiden op het gebied van hangmatten. Dit zijn de geweven Braziliaanse hangmatten en de meer gesloten Mexicaanse hangmat. De hangmat wordt al eeuwenlang gebruikt in deze culturen en sinds een aantal decennia is dit ook naar Europa overgewaaid. Van origine sliepen mensen echter ook echt in de hangmatten, als ze onderweg waren bijvoorbeeld.

Een ontspannen effect

Diverse studies hebben uitgewezen dat het heen-en-weer schommelen in een hangmat echt een ontspannen effect kan hebben. Dit kan je vergelijken met het heen-en-weer schommelen van een baby in de wieg bijvoorbeeld. Deze kan hierdoor heerlijk in slaap vallen. Dit is hetzelfde effect als je in een hangmat zal ervaren, lekker relaxen en wellicht val je zelfs in slaap.

Standaard voor je hangmat in huis

Als je goede bevestigingspunten hebt dan kan je een hangmat eenvoudig ophangen in je huis. Als dit niet het geval is dan kan je er ook voor kiezen om een standaard aan te schaffen. Een standaard voor een hangmat bestaat vaak uit enkele onderdelen die je zelf op kan bouwen en twee punten waartussen je de hangmat kan bevestigen. Dit hoeft niet eens veel ruimte in te nemen en je hebt er een heerlijk relaxt meubelstuk bij.