Rechte keukens en de mogelijkheden die je hebt

rechte keuken

Rechte keukens zijn niet saai. Consumenten denken van wel, maar het is een feit dat een rechte keuken net zo aantrekkelijk kan zijn als bijvoorbeeld een L-vormige of een U-vormige keuken. Terwijl het gewenste kookeiland ook uitstekend bij een rechte keuken past. Vooral als je een open keuken hebt. Wil je meer weten over de mogelijkheden die je hebt? Lees dan snel verder, want in onze blog vertellen we meer over de rechte keuken en de opties die er zijn.

Rechte keukens

In de basis is een rechte keuken niet bijzonder. Je hebt een keukenblok met een wasbak en een kraan, ruimte voor een kookplaat en keukenkastjes. Vaak zijn er nog een aantal keukenkastjes in dezelfde stijl die je hierboven kunt hangen. Ja, dat klinkt saai, maar door bepaalde keuzes te maken kun je rechte keukens aantrekkelijk maken. Je kunt er zelfs een droomkeuken van maken. Ook als je ruimte beperkt is.

Rechte keukens aantrekkelijker maken

Je kunt rechte keukens een stuk aantrekkelijker maken door bijvoorbeeld accessoires neer te zetten. Kies voor leuke accessoires, zoals plantjes, kookboeken en ouderwetse blikken die de keuken kleurrijker maken. Je kunt ook kiezen voor een neutrale kleur van de keukenkastjes en voor een uitgesproken kleur van de spatwand. Of van de vloer. Dat zorgt voor een compleet ander gezicht. Je kunt eventueel ook een gesloten kastje omzetten naar een open kastje. Die zijn minder praktisch, maar geven de ruimte om bijvoorbeeld leuke blikken of potten neer te zetten. Zo maak je het dus een stuk sfeervoller en gezelliger.

Woonkeuken maken

Een rechte keuken kan ook prima dienst doen als woonkeuken. Ook al is je ruimte beperkt. Zet er een mooie eettafel met bijpassende stoelen neer of pak het minimalistischer aan door een bar met krukken te combineren. Je hebt dan direct een leuke en sfeervolle zitplek waar je kunt zitten, eten, drinken en kletsen. Bijvoorbeeld wanneer je partner staat te koken en jij bij hem of haar komt zitten om te vertellen hoe je dag is geweest. Je kunt de keuken nog gezelliger maken als je ook de juiste verlichting kiest. Kies bijvoorbeeld voor slimme lampen die je kunt dimmen wanneer je het gezellig wilt maken. Of zet op die eettafel een kaarsje neer. Dat werkt ook goed.

Rechte keukens met een eiland

Je kunt ook een eiland toevoegen aan rechte keukens. Je hebt dan geen of weinig ruimte over voor een eettafel met bijpassende stoelen of een bar, maar ook een eiland kan als zitplek dienen als je er krukken neerzet. Het eiland mag ook een kookeiland zijn. Dat vergt wel iets meer werk, want je moet bijvoorbeeld leidingen verleggen, maar het is de moeite waard. Je kunt ook kiezen voor een eiland met extra werkruimte en bergingsruimte. Dan hoef je logischerwijs geen leidingen te verleggen.

Enorm veel keuze

Rechte keukens zijn dus niet saai. Dat hebben we met onze blog bewezen. Je hebt ontzettend veel mogelijkheden om een rechte keuken om te toveren tot een speciaal plekje in je huis. En vaak ook door simpele dingetjes, zoals het neerzetten van accessoires of plantjes.

Is jouw keuken een beetje oud? Bekijk hierĀ  alle opties voor keukens.